خصوصیات طراحی و اجرای نمای اصولی ساختمان
نمای ساختمان یکی از مهم ترین قسمت های ساختمان است که می تواند در نگاه اول با کاربر و مخاطبانش ارتباط برقرار کند. بنابراین طراحی نما یکی از مهم ترین مراحل طراحی ساختمان است و باید به گونه ای طراحی شود که ارزش بصری داشته باشد.
باید بدانید که یک طراحی و اجرای جذاب و با کیفیت در ظاهر ساختمان شما می تواند جلوه قابل توجه و خاطره انگیزی را در ذهن بیننده تداعی کند، بنابراین برای طراحی یک نمای زیبا باید به عوامل مهمی توجه کرد.
استفاده از مواد با کیفیت و پایدار:
نمای ساختمان پوسته بصری ساختمان است. در صورت استفاده از مصالح بی کیفیت و درجه سه در نمای ساختمان به دلیل صرفه جویی در هزینه، در آینده برای فروش ساختمان با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.
زیرا بسیاری از خریداران کیفیت ساختمان را بر اساس پوسته آن ساختمان می سنجند و نه استفاده از آن. درب نما را نشانه بی کیفیتی کل ساختمان می دانند پس بهتر است از مصالح مرغوب در نمای ساختمان استفاده شود.
ترکیب مواد مختلف در طراحی نما:
یکی از مهمترین موارد برای رسیدن به نمای خوب این است که بدانید چه موادی را در کنار هم قرار دهید تا هماهنگی بیشتری در منظره ایجاد شود و منظره زیباتر به نظر برسد. کیفیت و متریال به کار رفته در نما می تواند در زیبایی آن تاثیر زیادی بگذارد.
در طراحی نما هم تنوع رنگ و هم تنوع بافت اهمیت زیادی دارد که با مصالح به کار رفته در نما می توان به این مهم دست یافت.
رعایت تناسب رنگ در نمای ساختمان:
رنگ یکی از بارزترین ویژگی های بصری یک نما است که در صورت عدم انتخاب صحیح می تواند حتی کیفیت بصری بهترین طرح ها را با بهترین متریال از بین ببرد، بنابراین تناسب رنگ یک نما را مطلوب می کند. قبل از اجرای طرح می توانید با کمک نرم افزار طراحی سه بعدی نسبت رنگ ها را اندازه گیری کنید.
سادگی نمای ساختمان:
مهمترین اصل در طراحی نما، سادگی است. اگر در طراحی نمای ساختمان از متریال های متنوع استفاده کنید، از سادگی نمای ساختمان کاسته می شود، بنابراین بهتر است در تمام قسمت های نما از موتیف استفاده شود و یکنواختی بصری نما را کاهش دهید.
با استفاده از یک یا دو عنصر شاخص استفاده از عناصر زیاد در طراحی، نما را شلوغ کرده و زیبایی آن را تحت الشعاع قرار می دهد. هرچه طراحی نما ساده تر باشد، عناصر به کار رفته بر کیفیت بصری تأثیر بیشتری خواهند گذاشت.
سازگاری عناصر استفاده شده:
تمام قسمت های نما باید به یک شکل طراحی و اجرا شود و تداوم در کل ظاهر نما دیده شود. نمای پیوسته نمایی است که شامل مجموعه ای از فرم های پراکنده نیست بلکه باید در طراحی قسمت های مختلف یک فرم کلی مورد توجه و اجرا قرار گیرد.
نورپردازی نما:
نورپردازی نما به اندازه طراحی نمای ساختمان مهم است زیرا نورپردازی باعث می شود ساختمان در شب نیز مانند روز پر جنب و جوش، پویا و موثر باشد. توجه داشته باشید که نورپردازی نباید خیلی خیره کننده باشد، یعنی نورپردازی ابتدا برای بیننده بايد قابل رویت باشد.
شفافیت بصری نمای ساختمان:
نمای جذاب و مطلوبی است که در آن از پنجره های بیشتری استفاده شده است. در طراحی نما، پنجره ها با توجه به نسبت تعداد و عرض بازشوهای موجود، نقش ایجاد شفافیت و کاهش صلبیت را دارند.
در طراحی نما باید به طراحی این پنجره ها، موقعیت و ریتم آن ها توجه کرد و پنجره ها را در جای مناسبی در نما قرار داد تا در نمای ساختمان تاثیر بگذارد.
استفاده از یک ریتم خاص:
ریتم عبارت است از تکرار عناصر در یک نظم مشخص و جهتی که همه قسمت ها از نظر بصری هماهنگ باشند. عناصر تشکیل دهنده شکل نما باید دارای نوعی نظم در خطوط، صفحات و حجم ها باشند. ریتم از پراکندگی و ناخوانایی عناصر به کار رفته در نما جلوگیری می کند و به نما سازماندهی بصری می بخشد.
توجه به درونگرایی و برونگرایی:
در طراحی نما به حریم خصوصی توجه کنید و درونگرایی را در نظر بگیرید و از ایجاد نماهای برونگرا که حریم خصوصی افراد را به خطر می اندازد خودداری کنید.
در طراحی نمای ساختمان به این نکات توجه کنید:
• یک معمار باید قبل از طراحی به سطح مالی کارفرما نیز توجه کند زیرا اگر کارفرما توانایی مالی کمی داشته باشد زیباترین و اصولی ترین طرح نمای ساختمان را نمی توان اجرا کرد.
• قبل از طراحی نما به اقلیم منطقه توجه کنید زیرا طراحی نما تا حدودی به اقلیم منطقه بستگی دارد. نماهای شیشه ای و پنجره های بزرگ به خصوص در جهت بادها توصیه نمی شود.
• توجه به بافت محوطه در طراحی نمای ساختمان یکی از الزامات است، به عنوان مثال در برخی از مناطق شاهد ساختمانی آجری در کنار ساختمان سنگی هستیم که هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند.
• اگر در شهر یا استانی زندگی می کنید که مصالح سنگی در آن یافت می شود، از این متریال در طراحی نمای ساختمان استفاده کنید.
• قبل از طراحی نمای ساختمان از کاربری ساختمان برای مثال تجاری، اداری یا مسکونی بودن آن مطلع شوید.
• برای زیباسازی نما از حجم هایی که باعث پرتاب در فضای داخلی می شود استفاده نکنید.
• طراحی نمای ساختمان امری کاملا تخصصی و حرفه ای می باشد پس حتما طراحی نمای ساختمان خود را به کارشناسان واجد شرایط در این زمینه بسپارید.
گروه معماری و دکوراسیون داخلی ایوان سبز از پیشتازان معماری بر مبنای علم روانشناسی می باشد؛ که حاصلِ فعالیت گروهی و گرد هم آمدنِ مهندسین مجرب و متعهد و نیروی کار ماهر و دلسوز می باشد.
تماس با ما
شما می توانید جهت دریافت خدمات و یا راهنمایی بیشتر با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید.
۰۲۱ – ۲۲۷۹۵۳۴۰
۰۹۱۲ – ۲۸۳۵۵۶۲
آدرس : خیابان میرداماد – خیابان نساء – خیابان مسعود سیفیه – پلاک 38 واحد 2
منبع: https://interior-designer.ir/
:: برچسبها:
انواع نمای ساختمان ,
طراحی نما ساختمان مسکونی و تجاری ,
خصوصیات طراحی و اجرای نمای اصولی ساختمان ,
طراحی و اجرای نمای ساختمان ,
طراحی داخلی ایوان سبز ,
facade ,
:: بازدید از این مطلب : 439
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9